Waarom een nieuw kookboek?


De passie voor de Italiaanse keuken is bij Maria ontstaan na jarenlang wonen en werken in Italië. Traditionele recepten van buren, collega’s en plaatselijke restaurants werden uitgeprobeerd en opgetekend. Omdat de Italianen trots zijn op hun keuken deelden ze hun recepten graag. Altijd alles vers, eten wat het seizoen en de streek je bieden, een heerlijk fles lokale wijn erbij en erover praten alsof eten het belangrijkste in je leven is.

Terug in Nederland wilden vrienden graag van haar leren om - met hetzelfde gemak als Maria- een 4-gangen maaltijd op tafel te zetten. Want de kracht van haar recepten zit in de eenvoud. Met minimale tijd een maximaal resultaat behalen, waardoor je tijdens een etentje zo min mogelijk in de keuken staat en met je gasten meegeniet aan tafel. Haar steeds terugkerende cursisten, thuis succesvol met haar menu’s, stimuleerden Maria tot het uitgeven van een boek.

Zelden zullen recepten zo vaak geprobeerd zijn als die van Maria. In haar kooklessen zijn ze allemaal wel 50 keer of meer gemaakt, bijgesteld, anders beschreven, totdat er niets meer aan duidelijkheid te wensen overbleef.. Daarmee wijkt het boek Cucina Maria af van vele andere boeken die niet zo toegespitst zijn op het overbrengen van het recept. Dat ontdek je alleen maar door ermee te werken.

De bijpassende wijnsuggesties complementeren het boek met 20 menu’s van 4 gangen.


© 2007 -- Cucina Maria

info@cucinamaria.nl